was successfully added to your cart.

Winkelmand

Blog Peter Fankhauser CEO Thomas Cook Group plc. wijziging in het dierenwelzijnsbeleid

Door 28 juli 2018Blogs

18 maanden geleden hebben we ons dierenwelzijnsbeleid aangekondigd omdat we wisten dat we actie moesten ondernemen om ervoor te zorgen dat de attracties die we verkopen voldoen aan de verwachtingen die onze klanten van ons hebben. Het beleid was duidelijk – alle dierenattracties die we verkopen moeten 100% voldoen aan de ABTA dierenwelzijnsnormen, en deze werden geverifieerd door het laten uitvoeren van onafhankelijke audits.

Sindsdien hebben we 49 dierenattracties gecontroleerd en 29 daarvan verwijderd uit ons aanbod, omdat die niet voldeden aan de minimale ABTA-normen waar wij  op aandringen. Van de resterende 20 kunnen we met trots zeggen dat iedereen aanzienlijke verbeteringen heeft aangebracht in de manier waarop zij hun dieren behandelen, als een direct gevolg van ons controleproces.

Toen we dat beleid introduceerden, hebben we erkend dat ook de verwachtingen van klanten veranderen als het gaat om attracties waarbij dieren betrokken zijn. We hebben ook gesproken over de belangrijke rol die het toerisme moet innemen tijdens de overgang naar het beëindigen van praktijken waarvan bekend is dat ze dieren schaden.

Vandaag kondigen we een nieuwe toevoeging aan in ons dierenwelzijnsbeleid, gebaseerd op hetzelfde principe. Vanaf volgend jaar zomer zullen we geen dierenattracties meer verkopen waar orka’s in gevangenschap worden houden.

Dit was geen gemakkelijke beslissing. We hebben altijd gezegd dat we ons beleid continue zouden blijven herzien, omdat we ons bewust zijn van het feit dat, als we ons hier verder in gingen verdiepen we steeds meer hierover zouden leren. Daarnaast zijn we ons ook bewust van het steeds veranderende klantsentiment. We hebben ons de afgelopen anderhalf jaar actief beziggehouden met een reeks dierenwelzijn specialisten en rekening gehouden met de wetenschappelijke gegevens die zij hebben verstrekt. We hebben ook feedback van onze klanten ontvangen, waarvan meer dan 90% ons vertelde dat het belangrijk was dat hun reisorganisatie dierenwelzijn serieus neemt. Dat heeft geleid tot de beslissing die we vandaag hebben genomen.

In de aankondiging van vandaag zal Thomas Cook twee attracties uit het aanbod verwijderen die we momenteel aan klanten aanbieden, die allebei ons controleproces hebben doorstaan ​​en verbeteringen hebben aangebracht in de manier waarop ze met dieren omgaan. We respecteren en juichen het werk dat is gedaan toe en zullen in de komende 12 maanden met beide samenwerken om hen voor te bereiden op ons vertrek. We zullen ook blijven werken aan het vinden van meer duurzame alternatieven voor onze klanten.

Ik ben duidelijk over het soort bedrijf dat we willen zijn. Daarom hebben we ons dierenwelzijnsbeleid 18 maanden geleden geïntroduceerd en daarom hebben we vandaag deze beslissing genomen. Daarnaast vind ik dat we als onderneming niet kunnen negeren dat zoveel van onze klanten zo duidelijk zijn in hun opvatting.

Peter Fankhauser
CEO Thomas Cook Group plc.