was successfully added to your cart.

Winkelmand

Dierenwelzijn – Een jaar later

Door 23 februari 2018Blogs

Februari 2018: Iets meer dan een jaar geleden lanceerde Thomas Cook een nieuw dierenwelzijnsbeleid dat ons verplichtte om elke dierenexcursie die we overkopen te controleren – en te stoppen met het verkopen van excursies die niet voldeden aan de ABTA Global Welfare Guidance for Animals in Tourism.

Dit eenvoudige maar toonaangevende beleid heeft een grote impact gehad. We hebben 46 excursies met dieren gecontroleerd en 29 hiervan uit de verkoop gehaald omdat ze niet voldeden aan de gestelde normen. Ondertussen heeft iedereen waarvan we de excursies hebben behouden, stappen ondernomen om de omstandigheden waarin hun dieren leven te verbeteren. Hiermee hebben we een derde van alle excursies met dieren die we aanbieden gecontroleerd en de resterende 65 staan gepland om in de loop van 2018 te controleren.

Ik twijfel er niet aan dat we hiermee het verschil maken. Door een weloverwogen en methodische aanpak, hebben we het welzijn van duizenden dieren verbeterd en ik ben vastbesloten om verder te gaan.

Ik blijf dit standpunt verdedigen, ondanks de acties van een groep activisten die ervoor hebben gekozen zich op Thomas Cook te richten, juist omdat we onze ambitie om de normen te verbeteren publiekelijk hebben gemaakt. Indien wij niet aangegeven zouden hebben dat sommige van onze excursies niet voldoen aan de normen op het gebied van dierenwelzijn, zouden ze ons waarschijnlijk niet hebben uitgekozen. In plaats van ons te bestrijden, dring ik er bij hen op aan om met ons samen te werken om een echte verandering in de hele sector tot stand te brengen.

Ik ben daarentegen tevreden met de houding van anderen die de reisindustrie willen verenigen om tot positieve actie te komen. Zoals de World Cetacean Alliance (WCA), waarvan de CEO onlangs heeft erkend dat Thomas Cook “een leiderschapspositie heeft ingenomen die anderen moet aanmoedigen om deze te volgen”.

Naast ons onafhankelijke auditprogramma zal Thomas Cook zijn stem blijven gebruiken om een overgang te bevorderen van traditionele dierenattracties naar duurzamere alternatieven. Dit betekent dat we nauwer moeten samenwerken met organisaties als Whale and Dolphin Conservation (WDC) bij het ontwikkelen van ons dierenwelzijnsbeleid. We kijken uit naar het ondersteunen van hun baanbrekende werk voor het creëren van toevluchtsoorden voor walvissen en dolfijnen die in gevangenschap hebben geleefd.

Ik blijf me inzetten voor duurzame veranderingen op dit gebied. Dit mogen onze klanten ook van ons verwachten.

Alle details van ons werk op dit gebied en het volledige dierenwelzijnsbeleid van Thomas Cook zijn hier te vinden.

Peter Fankhauser
CEO, Thomas Cook Group