was successfully added to your cart.

Winkelmand

Eerste eigen merkhotel Thomas Cook in China

Thomas Cook China, de joint venture tussen Thomas Cook Group en Fosun, kondigde deze week haar eerste eigen merkhotel in China aan, dat wordt ontwikkelt in samenwerking met DreamEast Group, een toonaangevend bedrijf in het ontwikkelen van toeristische resorts uit Hong Kong. 

De ontwikkeling van meerdere hotels van de eigen merk hotels in China zal Thomas Cook verder differentiëren van lokale concurrenten, terwijl tegelijkertijd gebruik wordt gemaakt van de grote en snelgroeiende Chinese binnenlandse toerismemarkt. Het is een belangrijke strategische stap met betrekking tot de joint venture-activiteiten die in 2016 met Fosun zijn opgezet. Deze liggen volledig op schema om in 2018 tien keer groei te realiseren.

De opening van het 260-kamers tellende, gloednieuwe Sunwing resort staat gepland voor zomer 2020 en is onderdeel van een miljoen vierkante meter vakantiebestemming in de populaire familiebadplaats Jiashan. Het populaire vakantieoord is te vinden in de buurt van Shanghai en zal worden ontwikkeld in samenwerking met de DreamEast Group. Het project zal het eerste hotel zijn dat door Thomas Cook China, speciaal voor Chinese klanten wordt gecreëerd en beheerd. Sunwing Jiashian bevat een groot themapark, theater, familieresort, karakteristieke restaurants en uitgebreide faciliteiten aan het waterm, wanneer het in de zomer van 2020 wordt geopend.

Sunwing Family Resorts wordt al meer dan 40 jaar beheerd door de Thomas Cook Group en heeft 13 hotels over de hele wereld. Sunwing is een merk binnen de Thomas Cook Hotels and Resorts-divisie, met 180 hotels onder 8 merken in Europa en Azië, waaronder het populaire lifestylemerk Casa Cook en de innovatieve Cook’s Club. Sunwing resorts, die ingericht zijn in een chique, Scandinavisch design, hebben uitgebreide faciliteiten en terreinen, grote familiekamers en de karakteristieke mascottes voor kinderen Lollo de giraf en Bernie de beer.

De overstap naar eigenmerkhotels in China maakt deel uit van de strategie van Thomas Cook China om zijn vakantieaanbod in Azië te ontwikkelen. De aankondiging volgt ook op de recente overeenkomst tussen Thomas Cook Group en Asian Trails om een ​​joint venture-dochtermaatschappij in Thailand te creëren, waarmee Thomas Cook meer controle krijgt over de vakantie-ervaring voor het groeiende aantal klanten die Thailand bezoeken.

Alessandro Dassi, CEO van Thomas Cook China, zegt: “Dit project laat de sterke groeiambitie van ons bedrijf zien en toont hoe we hoogwaardige vakanties willen creëren voor de groeiende Chinese markt, zowel in China als in de rest van de wereld. De Chinese vakantieganger heeft een ruime keuze maar we zijn ervan overtuigd dat onze expertise, samen met de innovatieve en gedetailleerde aanpak van DreamEast, ons een hotel zal opleveren dat Thomas Cook verder onderscheidt van de concurrentie. ”

“Yu Liu, General Manager van The Hotel Management Center in DreamEast Group zegt ook: “We zijn verheugd om samen te werken met een iconisch merk als Thomas Cook. Sunwing is een fantastisch familiehotelmerk dat uitstekend past bij onze visie om een ​​vakantiebestemming te creëren voor Chinese middenklasse families. We verheugen ons op de samenwerking met Thomas Cook China om het eerste Sunwing Family Resort voor Chinese klanten te ontwikkelen.