was successfully added to your cart.

Newsroom

Thomas Cook lanceert nieuwe belofte over plasticgebruik

Door | Persberichten

Thomas Cook hanteert vanaf vandaag een nieuwe belofte om het plasticgebruik binnen de organisatie te verminderen. Onder de noemer NoPlaceForPlastic is het doel om voor 2020 maar liefst 70 miljoen plastic items uit de organisatie verwijderd te hebben. Dit staat gelijk aan 3.500 volle koffers.

In de eerste instantie wordt gefocust op de gebieden waar de reisorganisatie Thomas Cook direct invloed op kan uitoefenen, namelijk de eigen hotels en de luchtvaartmaatschappij. Items van wegwerpplastic die gasten kunnen missen, zoals rietjes en roerstaafjes, worden als eerst aangepakt. Voor items die niet gemist kunnen worden, wordt gezocht naar een duurzamer alternatief.

Lees meer

Thomas Cook Nederland voegt in 2019 17 nieuwe eigen brandhotels toe aan portfolio

Door | Persberichten

Thomas Cook voegt binnen nu en eind 2019 20 nieuwe eigen brandhotels toe aan haar portfolio, waarvan in totaal 17 op de Nederlandse markt te boeken zullen zijn. Het eigen portfolio van Thomas Cook Group komt hiermee op 200 hotels met in totaal 40.000 kamers. Dit maakt de touroperator één van de 40 grootste hotelgroepen ter wereld.

Deze stap is in lijn met de strategie om een meer duurzame en winstgevende groei te realiseren door middel van een zorgvuldig samengesteld portfolio van eigen hotels. Controle op de operatie en kwaliteit moet leiden tot een hogere klanttevredenheid, meer terugkerende gasten en hogere marges dan de bredere selectie hotels.

Lees meer

Thomas Cook investeert €40 miljoen in hotels in Middellandse Zeegebied

Door | Persberichten

Thomas Cook Hotel Investments (TCHI), de ‘joint venture’ tussen Thomas Cook en LMEY,  heeft een eerste deel voor financiering van hotelontwikkeling vastgesteld. Het bedrag van €40 miljoen wordt verstrekt door Piraeus Bank, die bekend staat als de grootste bank van Griekenland met een brede ervaring in de dienstverlenende sector.

De investering wordt gedaan in hotels op de belangrijkste zon- en strandbestemmingen van Thomas Cook in het Middellandse Zeegebied, aanvankelijk met een focus op de Griekse eilanden. De bedoeling is om met een toekomstige, aanvullende financiering nog meer hotels te verkrijgen in dit populaire vakantiegebied.

Lees meer

Thomas Cook opent tien nieuwe Cook’s Clubs komende zomer

Door | Persberichten

Thomas Cook opent in zomer 2019 tien nieuwe Cook’s Club-hotels in Spanje, Griekenland, Turkije, Italië, Egypte, Gambia en Bulgarije.

Dit brengt het totaal aantal Cook’s Clubs op 11 met in totaal bijna 2000 kamers. Elk hotel wordt voorzien van geweldig design, eenvoudige kamers met heerlijk eten, uitstekende drankjes waarbij  soundtracks van dj’s aan het zwembad klinken van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Lees meer

Kunstenaars werken bij Insta-ready hotel Cook’s Club

Door | Persberichten

Als onderdeel van een samenwerking met het wereldwijde sociale netwerk Talenthouse heeft Thomas Cook vandaag onthuld dat er drie kunstenaars zijn geselecteerd om elk een eenmalig kunstwerk te maken bij het recent geopende, nieuwste hotelconcept, Cook’s Club.

De drie kunstenaars uit heel Europa hebben de opdracht gekregen om kunst voor op de grote muren in het hotel te ontwerpen die de beleving van vakanties voor de moderne reiziger omvatten, in het 148-kamers tellende hotel in Chersonissos op Kreta. Lees meer

Blog Peter Fankhauser CEO Thomas Cook Group plc. wijziging in het dierenwelzijnsbeleid

Door | Blogs

18 maanden geleden hebben we ons dierenwelzijnsbeleid aangekondigd omdat we wisten dat we actie moesten ondernemen om ervoor te zorgen dat de attracties die we verkopen voldoen aan de verwachtingen die onze klanten van ons hebben. Het beleid was duidelijk – alle dierenattracties die we verkopen moeten 100% voldoen aan de ABTA dierenwelzijnsnormen, en deze werden geverifieerd door het laten uitvoeren van onafhankelijke audits. Lees meer

De ultieme vakantieplaylist voor onderweg of aan het zwembad

Door | Persberichten

Het Favoriete Vakantiedeuntjes Onderzoek

Bijna 350 mensen hebben deelgenomen aan het Favoriete Vakantiedeuntjes Onderzoek dat Neckermann Reizen heeft gehouden via Facebook en een nieuwsbrief. Mensen konden daarin aangeven welke 3 nummers behoren tot hun favoriete zomerhits en waar zij een mooie herinnering aan hebben overgehouden. 

De herinneringen zijn vaak romantisch of laat mensen juist terugdenken aan een leuke feestvakantie. Lees meer