was successfully added to your cart.

Winkelmand

Newsroom

Bakken in de zon is uit! Wat doen we wél op vakantie?

Door | Persberichten

Een groot deel van de Nederlanders was de afgelopen weken lekker op vakantie in het buitenland. De zomer in Nederland liet het, op een aantal hittegolven na, redelijk afweten, waarop menig zonaanbidder de koffers inpakte en vertrok. Maar wat doen we nou precies op vakantie, buiten uitrusten, chillen en genieten van het mooie weer?

“Eerder dit jaar bleek uit een uitgebreid vakantieonderzoek dat de huidige toerist niet meer zoveel waarde hecht aan bruin worden. Daarom waren wij benieuwd wat ze dan wél doen”, zegt Rianne van Baarsen, PR & Communicatie medewerker van Neckermann Reizen. “Op iedere vakantiebestemming hebben wij reisleiding die ons informatie konden geven over welke excursies populair zijn”.

Lees meer

Cook’s Club opent nieuwste hotel in het hartje van Rhodos-stad

Door | Persberichten

Thomas Cook heeft zijn achtste Cook’s Club hotel geopend – een 18-kamer stadshotel in het hart van de oude binnenstad van Rhodos. Dit is het laatste hotel dat Thomas Cook deze zomer zal openen. De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van vele hotelopeningen, wat aangeeft dat de reisorganisatie in een hogere versnelling is getreden om de strategie verder te implementeren.

Lees meer

Vakantiegeld al op? Op deze bestemmingen ga je nu zo voordelig mogelijk ertussenuit

Door | Good to know

Zodra het vakantiegeld binnen is, is het boeken geblazen. De vakantie is al helemaal uitgestippeld en nu kan het eindelijk worden vastgelegd. Het geliefde bedrag heeft uiteindelijk maar een week op je rekening gestaan. Voordeel? De spaarrekening blijft onaangetast. Als je het goed doet, tenminste. Bij een ander deel van de Nederlanders werkt dit proces averechts: het vakantiegeld wordt binnen een week gespendeerd aan andere zaken, maar even lekker ontspannen onder de zon maakt daar geen onderdeel van uit. Toch zijn er een aantal vakantiebestemmingen waar je nu voordelig op vakantie kan door last minutes met een heel voordelig prijsniveau. Dus ook als je vakantiegeld al lang en breed uitgegeven is, kun je nu tóch in het hoogseizoen nog weg.

Lees meer

Neckermann Reizen komt met nieuwe inzichten van vakantievierende Nederlanders en andere Europeanen

Door | Persberichten

De Thomas Cook Group (waar Neckermann Reizen onderdeel van is) heeft grootschalig onderzoek gedaan in 9 Europese landen (totaal 32.500 respondenten). Uit deze enquête, waar ca. 1500 Nederlandse Neckermann klanten aan hebben deelgenomen, komen interessante reistrends naar voren die de blik op vakantie vieren vernieuwen.

Wat niet nieuw is: we houden van de zon (maar wel tegen een mooie prijs). De hoogste prioriteit voor de vakantiegangers, zelfs belangrijker nog dan de prijs, is nog steeds het weer. Met 71% prijkt ‘goed weer’ tijdens de vakantie het hoogst op het vakantiewensenlijstje.

Lees meer

Nederlanders zijn het kwakkelweer zat en boeken massaal hun vakanties naar de zon

Door | Persberichten

De jaarlijks terugkerende boekingspiek tijdens de geijkte vroegboekperiode (december, januari en februari) bleef dit jaar langer uit; de vakantieboekingen kwamen moeizaam op gang. De zomer van vorig jaar was fantastisch qua weer en velen hebben langer gewacht met boeken om te zien of zich dat dit jaar zou herhalen. Nu de voorjaarszon op zich laat wachten en het Nederlandse weer definitief ‘kwakkelweer’ genoemd kan worden, willen Nederlanders ervoor zorgen dat ze straks toch nog naar de zon kunnen. Dit zorgt voor een heuse inhaalslag in zomervakantieboekingen. Neckermann Reizen registreert nu een groei van meer dan 20% in vergelijking met een jaar geleden. “Zelfs de maand juni, die doorgaans minder populair is, laat nu een sterke groei zien en de eerste zonvakantiebestemmingen beginnen vol te lopen met verblijven in juli en augustus”, stelt de reisorganisatie vast.

Lees meer