Waardevol erfgoed
Vrij Uit is een moderne organisatie met een waardevol erfgoed. Het bedrijf werd in 1963 opgericht als dochteronderneming van Shell en werd in 1983 een volle dochter van de ANWB. Sinds 1997 maakt Vrij Uit onderdeel uit van de internationale Thomas Cook Group plc, één van de grootste reisorganisaties ter wereld met haar hoofdkantoor in Londen, Engeland.

Vrij Uit is een betrokken reisorganisatie die gespecialiseerd is  in auto- en wintersportvakanties, citytrips, short breaks en campingvakanties. De filosofie is, klanten helpen bij het maken van de beste vakantiekeuze voor het hele reisgezelschap.  Vrij Uit richt zich met het vakantie-aanbod op een brede doelgroep, maar gezinnen hebben duidelijk een streepje voor.

Productaanbod
Vrij Uit weet, door meer dan vijftig jaar ervaring in de reisbranche, de beste vakantiebestemmingen binnen Europa te vinden en heeft deze ondergebracht in een breed assortiment, waaronder een uitgebreid aanbod aan top-campings. Maar ook voor citytrips, hotelarrangementen en vakanties in bungalow- en pretparken kunnen vakantiegangers bij Vrij Uit terecht. Daarnaast is Vrij Uit al jaren marktleider op het gebied van wintersportvakanties en heeft in dit segment een uitgebreid aanbod in de meest populaire skioorden en ver daarbuiten.

Verkoopkanalen
Vrij Uit verkoopt reizen via de website www.vrijuit.nl en het eigen customer contact center. Het aanbod op de website, dat overzichtelijk en met uitgebreide zoekmogelijkheden wordt gepresenteerd, verandert continu doordat Vrij Uit het hele jaar door inspeelt op de behoefte en wensen van de klant. Als ondersteuning bij de verkoop via de website is Vrij Uit 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via chat, e-mail en social media kanalen.