was successfully added to your cart.

Winkelmand

Op vakantie voor een meier: deze bestemmingen zijn nu spotgoedkoop

Last minute vakantiedeals in &C het magazine van Chantal Janzen

Een weekje all-inclusive op Ibiza of lekker genieten van het zonnetje op Curaçao: als je vrije dagen over hebt, is dit hét moment om ze op te maken. Verschillende reisorganisaties bieden nu last minutes aan voor een prikkie.

13-5-2019 17:00

Lastminutevakanties staan natuurlijk bekend om de lage prijzen, maar van de deals die nu worden aangeboden, valt je mond gewoon open. Voor slechts 130 euro (vlucht en verblijf) vlieg je al een week naar Griekenland en voor 530 euro (!) kan je negen dagen bakken op Curaçao. Geen verkeerde bestemmingen dus. Denk ook niet aan armoedige appartementjes, maar aan drie- of viersterrenhotels op zonnige bestemmingen waar je goed in de watten wordt gelegd. En dat voor dezelfde prijs als een paar nieuwe sneakers. Hoé dan?

Lees ook: Het nieuwe Dubai: dit is waarom je op vakantie naar Doha wilt

Uitverkoop
Hanita van der Meer is woordvoerder van Thomas Cook en legt het ons uit. Van der Meer: ‘Zie het als een uitverkoop in de winkels. Er is nog wat over, en het is beter om dat tegen een gereduceerd tarief te verkopen dan helemaal niet.’ Nu de schoolvakanties weer voorbij zijn, zitten we in een rustigere periode, en dan kan het gebeuren dat er een overschot is aan vliegtuigstoelen en hotelkamers. Van der Meer: ‘Als je net in deze periode weg kunt, heb je mazzel en kun je een goedkope deal meepakken.’ Tijd om je vrije dagen op te nemen dus, want dit wil je.

Voordelig op vakantie
Kun je zo kort dag geen vrij meer krijgen? Goed nieuws, want dit is gelukkig niet de enige periode dat je spotgoedkoop op vakantie kunt gaan. Volgens Daisy Homoet-Mijnals, woordvoerder van Corendon, zijn deze deals vooral te scoren buiten de vakantieperiodes, en dan met name in het voor- en najaar. Homoet-Mijnals: ‘Mei en eind september zijn periodes waarin je heel voordelig op vakantie kunt gaan. Ook begin december en de maand januari zijn extra scherp geprijsd.’ Toch loop je bij het wachten op lastminutevakanties natuurlijk wel het risico dat je geen goede deal vindt. Ga je liever voor zekerheid? Dan is het volgens Van der Meer verstandiger om vroeg een reis te boeken, zodat je vroegboekkortingen mee kunt pakken.

Middellandse zee
Volgens Van der Meer zien we op dit moment vooral lagere prijzen op bestemmingen rondom de Middellandse Zee. En we kunnen je vertellen: dat is niet verkeerd in deze tijd van het jaar. Zo is het op het Griekse eiland Kos op en top strandweer en stijgt de temperatuur op Cyprus al snel boven de 30 graden. Bovendien laat Homoet-Mijnals weten dat je ook deals kunt scoren voor verdere bestemmingen, zoals Curaçao en Bali. De aanbiedingen zijn bij verschillende reisorganisaties te scoren. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de last minute sale van Sunweb, of check de deals die reisorganisaties als Neckermann, Corendon en TUI aanbieden.

Bron: www.andc.tv/item/lifestyle-travel