was successfully added to your cart.

Winkelmand

Sunshine Sunday op komst voor Neckermann Reizen

Door 17 januari 2019Good to know

Met kerst en oud & nieuw alweer even achter de rug, maken we ons op voor een koude periode die volgens de vele weervoorspellers op ons af gaat komen. Neckermann Reizen verwacht komende zondag weer een van de populairste boekingsdagen van het jaar. Het zal zowel online als op het callcenter de drukste dag zijn en er wordt minimaal een verdubbeling van de boekingen van een normaal weekend verwacht. Om hier als consument goed op voorbereid te zijn, onthult de reisorganisatie de volgende voorspellingen en verwachtingen.

De zomervakantie wordt een… pakketreis naar een zonbestemming
De wintersport is in volle gang en er is al veel sneeuw gevallen, maar een grote groep mensen kijkt ook al vooruit naar de warmte van de zomer. Op naar de zon, naar het mooie weer! Veel reizigers kiezen voor het gemak van een pakketreis.

“Vakantiegangers willen zo min mogelijk gedoe. Met een pakketreis ben je meteen klaar: alles zit erbij en je staat niet voor onvoorziene kosten”, zegt Sylvia Verhoeff, Customer Insight Specialist van Neckermann Reizen, ”Dit zien we ook terug in de stedentripboekingen die binnenstromen via het extra hotelaanbod dat op onze website is geladen vanuit Expedia: veel mensen kiezen voor een vlucht én hotel, in plaats van hotel-only.”

“Toch zien we ook dat mensen steeds meer hun eigen pakket willen samenstellen, waardoor we de transfer en ruimbagage niet meer standaard hebben inbegrepen bij de pakketreis”. De reiziger kan bij boeking zelf kiezen of hij dit wel of niet erbij wil boeken. Zo blijft het een pakketreis, want de reisorganisatie regelt alles, maar de reiziger kan zo wel de reis zelf personaliseren.

De reis gaat naar… Canarische Eilanden, Griekenland, Turkije en ‘bucketlist’ steden
De Canarische eilanden blijven onverminderd populair bij Nederlanders, net als Griekenland en sinds afgelopen zomer is ook Turkije weer helemaal terug. Neckermann verwacht dan ook dat deze vakantiebestemmingen aanstaande zondag aan kop gaan in het aantal zomerboekingen. “Gran Canaria en Tenerife kunnen ook bereikt worden vanuit Groningen Airport en de andere regionale airports Rotterdam, Eindhoven en Maastricht winnen in populariteit. Dit verwachten we zondag ook terug te zien” aldus Verhoeff.

Tunesië is terug van weggeweest bij Neckermann Reizen en trekt langzaam weer aan. Omdat deze zonbestemming heel goed geprijsd is en een paar jaar geleden, vóór de periode van onrust, bijzonder populair was, wordt verwacht dat deze bestemming een stevige comeback gaat maken.

Voor stedentrips wordt ingezet op ‘bucketlist’ steden Londen, Rome, Barcelona, Valencia en Praag. Ook New York maakt kans om zondag in de top 5 te belanden.

Men pakt de koffers in… mei, juli en augustus
Voor de zomervakanties wordt vaak ver vooruit geboekt om zeker te zijn van het meest geliefde plekje met het gezin. Uit de statistieken blijkt dat vakantieboekingen gemiddeld 101 dagen van tevoren worden gemaakt – over 101 dagen is het 1 mei 2019, wat aansluit bij wat Neckermann Reizen ziet in de boekingen. Deze periode is overigens toegenomen; vorig jaar boekten reizigers hun reis 96 dagen van tevoren.

Mei, juli en augustus zijn populair vanwege de schoolvakanties en zullen naar verwachting komende zondag het meest geboekt worden. Van de extra vroegboekkorting van Neckermann die nu van kracht is wordt dankbaar gebruikgemaakt. Neckermann Reizen adviseert reizigers die in deze maanden een zonvakantie willen boeken om niet te lang te wachten, om teleurstellingen te voorkomen.

Voor stedentrips ligt dit anders: Neckermann zien dat mensen vaak pas een of twee maanden van tevoren boeken. Met het uitgebreide aanbod van 120.000 hotels is er gelukkig altijd wel een passende accommodatie in de gewenste stad te vinden.

De boeking wordt wederom gedaan door… de vrouw!
Vrouwen zijn nog altijd doorslaggevend bij het nemen van het besluit, waar de vakantie uiteindelijk naartoe gaat. Qua leeftijd verwacht de reisorganisatie een kleine toename – over de afgelopen jaren zien we ook dat over het algemeen de boeker een steeds hogere leeftijd krijgt, op dit moment is de gemiddelde hoofdboeker 47 jaar oud.

Top 10 populairste pakketreisbestemmingen voor vliegreizen (gebaseerd op de boekingsgegevens van 2018 en 2019):

  1. Spanje (incl. Canarische Eilanden en Balearen)
  2. Egypte
  3. Griekenland
  4. Kaapverdië
  5. Turkije
  6. Portugal
  7. Marokko
  8. Gambia
  9. Senegal
  10. Cyprus