print deze pagina

Thomas Cook

Geschiedenis
Thomas Cook kan beslist worden gezien als de grondlegger van het georganiseerde reizen. Zijn grote droom was om voor iedereen reizen bereikbaar te maken. De realisatie van deze droom vindt zijn oorsprong in 1841 toen Thomas Cook de eerste georganiseerde reis, per trein, introduceerde. Al snel volgden er andere, avontuurlijke reizen. Ook opende Thomas Cook een eigen reisbureaus in London, Parijs, Wenen en Brussel, waar mensen voor advies over hun vakantie terecht konden. Thomas Cook liet met de komst van deze reisbureaus in die tijd steeds meer mensen de wereld ontdekken en breidde het reisaanbod in een flink tempo uit. Zo lanceerde Thomas Cook niet veel later reizen naar Europa en Amerika en was in 1872 de eerste reis om de wereld een feit. Een unicum: in 222 dagen legden reizigers een afstand van 40.000 km af en maakten zij de reis van hun leven. Thomas Cook wilde mensen vooral inspireren om te gaan reizen. Vandaag de dag is dat nog steeds het doel van de reisorganisatie Thomas Cook. Dit, in combinatie met snel handelen, denken, doen en doelgericht en slagvaardig te werk gaan, vormt nog altijd de basis van het succes en de gezonde groei van de Thomas Cook organisatie.

Productaanbod
Bij Thomas Cook in Nederland kan de vakantieganger kiezen uit twee merken, Neckermann Reizen en Vrij Uit Autovakanties die samen een breed assortiment aan reizen biedt. Van vliegvakanties dichtbij huis of verder weg tot campingvakanties en citytrips. Iedere klant heeft zijn eigen eisen en wensen als het om vakantie gaat.

Verkoopkanalen
Thomas Cook is te bereiken via www.neckermann.nl en www.vrijuit.nl, het customer contact center, e/mail of 24 uur per dag via chat en social media. 

facebook   twitter   youtube

© Copyright Thomas Cook 2017