was successfully added to your cart.

Winkelmand

Thomas Cook investeert €40 miljoen in hotels in Middellandse Zeegebied

Door 25 oktober 2018Persberichten

Thomas Cook Hotel Investments (TCHI), de ‘joint venture’ tussen Thomas Cook en LMEY,  heeft een eerste deel voor financiering van hotelontwikkeling vastgesteld. Het bedrag van €40 miljoen wordt verstrekt door Piraeus Bank, die bekend staat als de grootste bank van Griekenland met een brede ervaring in de dienstverlenende sector.

De investering wordt gedaan in hotels op de belangrijkste zon- en strandbestemmingen van Thomas Cook in het Middellandse Zeegebied, aanvankelijk met een focus op de Griekse eilanden. De bedoeling is om met een toekomstige, aanvullende financiering nog meer hotels te verkrijgen in dit populaire vakantiegebied.

Het portfolio van TCHI bestaat momenteel uit hotels op Rhodos, Kreta, Mallorca, Ibiza en het vasteland van Spanje. Er wordt komende winter meer dan €7 miljoen geïnvesteerd in Sunwing Kallithea op Rhodos en voor zomer 2019 staat de opening van Casa Cook Ibiza gepland.

TCHI is opgericht in maart 2018 om de portfolio groei van Thomas Cook Hotels & Resorts te versterken,als onderdeel van de strategie om meer controle te hebben op het hotelaanbod en de klantervaring. De insteek is om slecht presenterende hotels over te nemen en te transformeren in een sterk hotelmerk uit eigen portfolio.

Enric Noguer, Directeur Thomas Cook Hotels & Resorts, zegt: “Deze financiering is een belangrijke stap om de groei van onze hotels te versnellen. Met meer hotels waar we volledige controle over hebben, kunnen we betere resultaten boeken en een hogere klanttevredenheid bewerkstelligen. We blijven kijken naar aanvullende financieringen om nog meer hotels te verkrijgen in het Middellandse Zeegebied, waar we ons hotelmanagement kunnen combineren met de kracht van onze distributiekanalen.”