was successfully added to your cart.

Winkelmand

Vakanties voor tieners.nl – Vakantie in Senegal, wat is mijn ervaring?

Door 14 november 2017Blogs, In de media

Senegal, The Africa life-experience!

Vakantie voor tieners is door Neckermann Reizen op pad gestuurd om jullie te laten zien, hoe het is om naar Senegal op vakantie te gaan. Het schijnt namelijk een fantastisch land te zijn om in het winterseizoen naar toe te reizen. Dit komt vooral vanwege het lekkere klimaat en de grote zandstranden. Ideaal dus voor een winterzonvakantie. Maar wat kun je verwachten van een vakantie in Senegal?

Ik ging een paar dagen mee met Neckermann Reizen naar Senegal en vertel je hier graag hoe mijn ervaring was.

Dag 1 in Senegal
De wekker ging ontzettend vroeg, want er was afgesproken om rond 4 uur in de ochtend te verzamelen op Schiphol. Zelf kende ik niemand die daar was, maar al snel bleken we een gezellige groep te hebben. Na 6 uurtjes vliegen zijn we geland op het vliegveld in Dakar. Een klein vliegveld, maar daardoor stonden we wel snel buiten.
Voor het vliegveld stond er een busje voor ons klaar. Vanuit dit busje kregen we een bustour door Dakar. De armoede in de stad werd wel al snel zichtbaar. Overal zag je ingestorte of niet afgebouwde huizen en alle mensen leefden overdag op straat. Het was er eigenlijk best een grote chaos. Ik was nog nooit in Afrika geweest, dus dit was allemaal nieuw voor mij. Heel indrukwekkend!
We stapten uit bij een kerkje. Prachtig om te zien. Hier werd duidelijk hoeveel het geloof betekent voor het land. Voor het kerkje speelde een aantal kinderen buiten van de plaatselijke school. Zij vonden het ontzettend leuk om ons te zien en zij wilden dan ook erg graag op de foto!

Goree
Vervolgens reisden we met de bus af naar de boot. Deze boot bracht ons naar het eiland Goree. Dit is een prachtig eiland met een afschuwelijke geschiedenis. Vroeger was dit namelijk een eiland waar slaven gevangen werden genomen. Nelson Mandela heeft hier ook nog vast gezeten in een bizar klein gevangenishok. Het eiland is klein, maar er valt veel te zien. Hier merk je wel dat een gids dan wel erg handig is.
Omdat er steeds meer toeristen naar het eiland Goree komen, is er wel een klein minpunt op het eiland. Namelijk de straatverkopers. Zij proberen je van alles aan te smeren, van sambaballen tot kettingen.

Prachtig hotel in Senegal
Na het bezoek aan Goree reden we naar ons vakantieresort. Dat was het prachtige Hotel Royal Horizons Baobab. Bij aankomst werden we verwelkomd met een lekker drankje, terwijl onze koffers naar de kamer werden gebracht. Vervolgens was het tijd voor het diner. Er was ontzettend veel eten en het smaakte top! Er was Senegalees, maar ook veel Europees eten. Na het eten werd er nog een drankje gedaan en kon er gefeest worden in de discotheek. Wij hielden het die avond rustig, want iedereen was erg moe. Maar voor we gingen slapen was er nog een dance show waar we toch even gingen kijken.

Dag 2 in Senegal

Visafslag
De wekker ging om 6 uur, dus dat betekende weer weinig slaap. We stonden zo vroeg op, om naar de vismarkt in Mbour te gaan. Voor ik er heen ging vond ik het een beetje suf en was ik er een beetje sceptisch over. Achteraf gezien had ik dit nooit willen missen. Dit was een enorm bijzondere ervaring om mee te maken. De beelden en geuren zullen mij nog lang bij blijven! Met meer dan vijf duizend man werkten de Senegalezen om half 8 in de ochtend hard voor hun eten. De visserijsector is een belangrijke bron van inkomsten daar in Senegal. Wij konden van dichtbij goed zien hoe de visvangst werd gehaald, gemaakt en verhandeld. Ook kon je hier goed zien hoe de mensen hier in Senegal leven… De foto’s die ik heb gemaakt, geven wel een goede indruk (je mist alleen de geuren en geluiden erbij).

Ons hotel in Senegal
Na dit bijzondere bezoek aan de vismarkt was het tijd voor rust. Ik nam die tijd om het hotel eens goed te bekijken. Het all-inclusive hotel ligt aan het strand en heeft de beschikking over twee mooie zwembaden. Verder is er een kidsclub voor de allerkleinsten. De kamers zijn fantastisch. Ze zijn groot, ruim en schoon. Er zijn appartementen en bungalows. De bedden liggen top en in de meeste kamers heb je zelfs een stortdouche. Je kunt heerlijk aan het zwembad liggen, maar ook op het strand vind je allemaal ligbedjes.

Dichtbij het hotel
Bij dit hotel kun je een quad huren. Dit is echt een aanrader! Met grote snelheid dwars door het Afrikaanse land rijden, waardoor je nog meer van de cultuur ziet.
Naast het park vind je een vogelreservaat, genaamd La Somone. Met een bootje vaar je langs de mangrove en hier vind je de mooiste vogels. Ook absoluut een aanrader.

Eten op het strand
Na een aantal mooie foto’s te hebben gemaakt van de vogels, was het tijd voor het lobster diner! Op het strand kregen we allerlei soorten vis bediend, met als hoogtepunt kreeft. Dit vond ik ontzettend lekker. Na het eten kon je op een traditioneel kleedje genieten van echte Senegalese thee.
Na het eten was er een echte Afrikaanse show met veel geluid van trommels. Erg leuk om een keer gezien te hebben. Deze avond zijn we wel in de discotheek geweest en hebben we er een leuke avond van gemaakt met de groep!

Dag 3 in Senegal

Helaas brak de laatste ochtend alweer aan. Ook nu ging de wekker weer vroeg, want we gingen op safari. Dit safarireservaat van Bandia is 4000 hectare groot en hier kun je een aantal Afrikaanse dieren zien. Bijvoorbeeld neushoorns, zebra’s en giraffen. Wij vonden de safari erg leuk.
Na de safaritocht was het dan toch echt tijd om weer naar het vliegveld te gaan. Wat wij in drie dagen gedaan hebben, dat is wel erg veel hoor. Het is relaxter als je daar wat langer verblijft, zodat je overal rustig van kunt genieten. Dat neemt niet weg, dat wij een hele goede indruk hebben gekregen van een vakantie in Senegal. Hieronder lees je wat ik er van vind.

Waarom Senegal?
Het was een bijzondere reis die ik altijd zal blijven herinneren. Wanneer je The real Afrika life-experience wilt meemaken, is een vakantie in Senegal aan te raden. Het wordt nog niet overspoeld door toeristen, de stranden zijn rustig en je ziet daar de echte Senegaleze cultuur.

Ik vond het eerlijk gezegd fijn dat het hotel het comfort biedt zoals wij graag willen tijdens een vakantie. Het is misschien een beetje dubbel ten opzichte van de levens van de Senegalezen. Maar het is goed om te weten dat de Senegalezen het toerisme juist omarmen. Het is voor hun een belangrijke bron van inkomsten. Dat merk je, want je wordt overal vriendelijk ontvangen. De mensen in Senegal zijn ontzettend aardig, alleen houden ze er niet allemaal van om op de foto gezet te worden.

Neckermann Reizen vliegt in de winter wekelijks naar Senegal. In januari/februari is de temperatuur daar nog zo’n 27 a 28 graden. En er is altijd reisleiding van Neckermann aanwezig.

Ik vond het fijn dat er een ervaren gids mee was. Zeker als je niet zo avontuurlijk ingesteld bent, is dat echt fijn, want het kan daar behoorlijk chaotisch zijn. Dat geldt ook voor de uitstapjes. Een aanrader is het om de vismarkt, de bustour en de safaritocht te doen.

Voor wie?
Eigenlijk kan iedereen er heen die graag wat meer van de wereld wil zien. Ik ben zelf 19 jaar en deze reis heeft veel indruk gemaakt. Je ziet Afrika wel op de televisie, maar om er werkelijk rond te lopen, is toch heel anders. Persoonlijk vond ik het fijn dat je de Afrikaanse chaos even kon ontvluchten en bij kon komen in het rustige resort. Heerlijk om even te zwemmen of op het strand te liggen. En ook vond ik het eten daar heerlijk! Maar hoe je dat ervaart is natuurlijk heel persoonlijk.

Zo’n winterzonvakantie in Senegal is zeker geschikt voor gezinnen met tieners die eens meer van Afrika willen zien. Aan deze kust is het veilig, je kunt hier prima naar toe reizen (in tegenstelling tot de grensgebieden, maar dat is heel ver weg).

Ik wil graag Neckermann bedanken voor het mogelijk maken van deze reis. Ik heb ontzettend genoten en ik ben zeker een bijzondere ervaring rijker.
Jesper

Klik hier voor het verhaal van Jesper