was successfully added to your cart.

Winkelmand

Verkoopstop op een aantal excursies met dieren

Het in december 2016 aangekondigde Animal Welfare Programma van de internationale Thomas Cook Group zorgt voor de eerste verkoop stops op een aantal excursies. Global Spirit (dieren welzijn specialisten) is vorig jaar gevraagd de standaards van de aangeboden excursies waar dieren bij betrokken zijn te toetsen aan de richtlijnen van de ABTA Global Welfare Guidance for Animals in Tourism, waarmee Thomas Cook het voortouw heeft genomen in het verbeteren van het dierenwelzijn in verschillende excursies waar dieren bij betrokken zijn.

De teleurstellende resultaten uit de tests die vorig jaar zomer gedaan werden zorgden voor een duidelijke waarschuwing aan de excursie aanbieders en een opsomming van zaken die voor 31 maart aangepast dienden te worden. Een aantal aanbieders hebben de aanpassingen direct doorgevoerd en de reisorganisatie ervan kunnen overtuigen dat er voldoende is gedaan, waardoor zij met plezier de samenwerking kunnen voortzetten terwijl anderen weinig tot geen reactie gaven en niets hebben aangepast. Doordat zij niet bereidwillig zijn om aan de strenge voorwaarden te voldoen heeft Thomas Cook besloten deze excursies niet meer aan te bieden.

Uiteraard is het van groot belang dat reizigers kunnen genieten van een onbezorgde vakantie en kunnen kiezen uit een groot aanbod excursies. Thomas Cook heeft er echter voor gekozen om alleen excursies aan te bieden uit haar naam indien deze voldoen aan de gestelde voorwaarden met verantwoordelijke aanbieders die zij kunnen vertrouwen.

Thomas Cook CEO Peter Fankhauser, “Onze gasten vertrouwen erop dat alles wat wij aanbieden tijdens hun vakantie voldoet aan de juiste kwaliteit en door ons is getest. Het dierenwelzijnsbeleid dat we vorig jaar hebben gelanceerd toont aan dat de reisindustrie bepaalde veranderingen niet snel genoeg doorvoert en dat wij een belangrijke rol spelen in het zetten van de juiste standaard. Door deze excursies uit de verkoop te halen geven we een duidelijke boodschap. Wij accepteren geen excursies als deze niet voldoen aan de gestelde eisen, daar moeten onze gasten op kunnen vertrouwen”.