print deze pagina

Analist

terug naar overzicht

Voor ons hoofdkantoor in Hoofddorp zijn wij voor de afdeling Analytics op zoek naar een ervaren en commerciële:

 

Analist (m/v)
(40 uur p/w)

  

In de rol van Analist houd je je bezig met structurele en adhoc analyses en het signaleren waar revenue en marge verbeterd kan worden.

Daarnaast is de afdeling Analytics verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de te voeren prijsstrategie gedurende het seizoen in goede samenspraak met de afdeling Yield, teneinde de omzet te optimaliseren en de winstgevendheid te maximaliseren. De Analist helpt mee de vooropgestelde verkoop- en margetargets te realiseren alswel TCN gestelde doelen v.w.b. aandeel in TC Hotels & Resorts.

Per seizoen en bestemming maak je de juiste periode-indeling met de daarbij horende optimale marge gebaseerd op bezettingen en marges van het vorige seizoen en de ingekochte capaciteit voor het huidige seizoen. Aan de hand van deze strategie maakt de Yield Manager de seizoensstrategieën per hotelgroep. Je faciliteert de prijsvergelijking, monitort en anticipeert actief ten behoeve van de prijsstrategie, en stelt diverse boekings-, marge-, markt- en ad-hoc rapportages samen en zorgt voor optimaal gebruik van rapportages binnen diverse disciplines (bijv. E-commerce) van de organisatie. Je signaleert, op basis van de opgestelde rapportages, significante afwijkingen in de prijssetting, marge en bezetting en anticipeert hierop.

Je rapporteert aan de Manager Analytics, welke rapporteert aan de Commercieel Directeur Differentiated Products.

 

Functie-eisen

  • Wij zoeken een kandidaat met zo’n 5-7 jaar werkervaring in een soortgelijke functie. Je bent goed in staat om zelfstandig te werken, maar gedijt ook erg goed in een team. Je bent commercieel ingesteld en resultaat gedreven, praktisch ingesteld en denkt oplossingsgericht. 
  • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de markt en je kent het product. Je kent de lokale markt door de marktbewegingen te monitoren en bent je bewust van de typeringen van boekingen in de verschillende seizoenen. 
  • Je bent in staat om zelfstandig snel tot een advies te komen en over te gaan tot actie. Je durft beslissingen te nemen, je hebt een positief kritische instelling, je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel, je richt je pro actief op het optimaliseren van de resultaten, je vindt het leuk om uitgedaagd te worden en bent in staat om ook anderen te challengen. 
  • Uiteraard ben je analytisch en cijfermatig ingesteld en zie je verbanden; hiermee stel je de juiste prioriteiten. Excel heeft voor jou geen geheimen meer en je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Duits is een pre.

 

Reacties

Wij bieden voor deze functie een prettige, informele werksfeer in een enthousiast team bij een zeer dynamische organisatie met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Wil jij werken bij een reisorganisatie met spirit en voldoe je aan bovengenoemde criteria? Reageer dan nu op deze vacature via de link. Voor meer informatie kun je bellen met onze afdeling HRM op nummer 023-513 51 50. Je sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over deze vacature

Categorie:Hoofdkantoor
Functie:Analytics
Locatie:Noord-Holland
Aanstelling:3-5 jaar ervaring
6-10 jaar ervaring
Duur:Contract
WerkurenFull-time
Werkdag:Dag
Contact persoon:HRM
+31 235135150

reageer nu op deze vacature
© Copyright Thomas Cook 2017